Zonterapi

Zonterapi bygger på principen att det finns speciella reflexzoner på bl.a. fötterna som står i förbindelse med varje organ och del av kroppen, och när det uppstår en obalans eller överbelastning någonstans visar det sig i reflexzonen som smärta.

Vid behandling med zonterapi stimuleras området med massage och tryck för att återställa cirkulationen och energiflödet och avlägsna blockeringar och på så sätt återställa den normala funktionen i organet eller problemområdet.

De mest övergripande effekterna som man kan förvänta sig är att behandlingen hjälper kroppens utrensningssystem, stärker immunförsvaret, stimulerar självläkningsprocesser, förbättrar cirkulationen och balanserar energin.

Det finns flera teorier och förklaringar till hur zonterapin fungerar, men i grund och botten handlar det om att zonerna står i förbindelse med olika organ och områden i kroppen t ex genom att nerv-ändar i huden skapar förbindelser med respektive organ, och när man trycker och masserar på dessa zoner så löser man upp blockeringar och stimulerar blodcirkulation, transport av näringsämnen/slaggämnen, balanserar nervsystemet osv.

Kort sagt så går det ut på att återställa och förbättra cirkulationen i kroppen, som i sin tur på många sätt förbättrar hälsa och balans.
Och att nervsystemet lugnas och balanseras är i sig en förutsättning för läkning och återuppbyggnad.

I princip så kan man säga att hela kroppen kan behandlas från fötterna, och zonterapin kan vara en hjälp med allt från huvudvärk, hormonella obalanser, stress och ångest, matsmältningsbesvär, smärtproblematik, ryggproblem och nervskador.

Zonterapin stimulerar kroppens eget självläkningssystem, fungerar lika bra på ”kroniska” som akuta symtom och som förebyggande behandling, och används både för att lokalisera och behandla problemområden.

Prenumerera på nyhetsbrevet
Jag godkänner att mina uppgifter lagras för prenumeration på nyhetsbrev. Läs om Hälsofocus personuppgiftspolicy i menyn under Om.
Hitta hit
Produkter från