Samtal

Stresshantering – Emotionell hälsa – Hälsorådgivning

Kropp och själ, fysiskt, psykiskt och känslomässigt – allt hänger samman och behöver vara i balans för att du ska må bra.
Jag erbjuder samtal där vi kan ta hand om alla pusselbitarna, men med extra fokus på det du behöver i nuet.
Du och dina behov bestämmer vad vi ska prata om. 

Stresshantering

Får du fysiska signaler på stress av din kropp? Har du svårt att tänka klart eller stilla tankarna? Känner du att du alltid är i ett stresspåslag? Är du trött men kan inte koppla av, inte sova bra? Har du tappat lust och inspiration och din energi går mest åt till att göra det du absolut måste?

Upplever du stress, på arbetet eller allmänt i livet, höga krav (andras eller dina egna krav på dig själv), känslomässig stress osv.
och vill ha hjälp att finna lösningar, att hitta grundorsakerna till stressen och se vad som behöver förändras och hur du kan göra det?
Vill du få större förståelse för dig själv och det du upplever och veta vad du kan göra för att stärka dig själv och må bättre?

Vi tittar på var stressen har sitt ursprung, jobbar för en ökad insikt och medvetenhet och hittar vägar för att komma framåt, att känna en lättnad från stressen, att energin återvänder tillsammans med glädje och inspiration.

Emotionell hälsa

Något av det viktigaste du kan ge dig själv är att lära känna dig själv. Att veta vem du är, och vad som inte är du.
Friheten av att förstå var känslor, mönster, beteenden och reaktioner har sitt ursprung, var de kommer ifrån, vad de beror på.
Att förstå orsaker och inse att det inte är så konstigt att du känner eller reagerar som du gör, det är inte fel på dig.

Ditt liv, dina val, hur du tar hand om dig själv, vad du känner dig värd färgas av det du upplevt och fått till dig från din omgivning. Vi ”programmeras” från tidig ålder, då vi lär känna världen och vem vi är genom det vi har i vår närhet.
Nervsystemet får signaler om att du är trygg, eller att du inte är säker och måste då bemöta ”hoten” genom att vara inställt på fight, flight, freeze eller fawn. Dina reaktioner, beteenden, vilka känslor som triggas påverkas mycket av dina tidigare erfarenheter.

Att plocka bort filtren och få vara mer dig själv och bli fri från det som inte tillhör dig – det är ”self-care” på riktigt!

[Det här är ingen ”quick fix” som görs vid ett enda samtal, det behövs tid och engagemang. Jag hjälper dig men det är bara du som kan göra jobbet.]

Hälsorådgivning

Allt hänger samman, men känner du att du främst vill förbättra din fysiska hälsa så lägger vi lite större fokus på den pusselbiten i form av hälsovägledning – att finna orsaker till hur du mår och vad som kan hjälpa dig att må bättre.

Konstigt nog är det ofta så att för att göra det du mår bra av, att förändra vanor och utvecklas behövs det en hel del motivation. Här jobbar vi tillsammans för att hitta det som motiverar dig att ta hand om dig själv på bästa sätt. För det är ju så att det viktigaste när det gäller vår hälsa på alla plan är det vi gör själva, hur vi tar hand om oss själva. Vi kan ta hjälp av olika behandlingar och metoder, men gör vi inte något själva så är ofta förbättringarna ganska kortvariga. Och det kvittar ju också hur mycket vi vet som är bra och hälsosamt, olika verktyg att använda sig av osv. om vi inte gör något av det. Men det behövs motivation. Motivation att ta hand om dig själv, att göra bra val för dig själv. Och kanske behöver du framför allt känna dig värd att göra det!

Med en grund i Motiverande samtal och mångårig erfarenhet av samtal och arbete med stress, fysisk och emotionell hälsa vill jag hjälpa dig att hitta din väg framåt, din vision av hur du vill ha det i ditt liv och stegen för att komma dit.

Det är viktigt att det känns rätt när man ska prata med någon, att kemin stämmer, att man blir förstådd och att man känner förtroende för den man pratar med. Därför kan vi börja med ett kostnadsfritt samtal på ca 15 minuter så att du får möjlighet att avgöra om det här känns rätt för dig.

Vi kan träffas på plats, på telefon eller online via Teams (du behöver inte ha Teams, du får en länk som tar dig till vårt möte).

Kontakta mig gärna om du har frågor.

Boka tid via knappen nedan eller på telefon 070-233 82 14.

Pris 50 min. 550 kr (boka tre tillfällen för 1 450 kr).
Boka gärna ett kostnadsfritt “test-samtal” först på ca 15 min.

Ange i din bokning om du vill träffas på plats eller ha kontakt via telefon eller online via Teams.
Vid samtal på telefon ringer du 070-233 82 14 på bokad tid. Online så får du en länk och instruktioner via mail dagen innan vårt möte.

Personlig rådgivning – 19 års erfarenhet av arbete inom hälsa och friskvård.

Prenumerera på nyhetsbrevet
Jag godkänner att mina uppgifter lagras för prenumeration på nyhetsbrev. Läs om Hälsofocus personuppgiftspolicy i menyn under Om.
Hitta hit
Produkter från