Om energins betydelse

I kroppen finns olika energisystem och olika former av energi.
Energi skapas i biokemiska processer, och varje cell alstrar, lagrar och avger energi.
I kroppen finns också elektromagnetisk energi, den typ av energi vi benämner med våglängd och frekvens, samt den mer subtila energi som cirkulerar i kroppen som vi kallar livsenergi. Energistrukturerna i kroppen består av en kombination av dessa energiformer.

Att det finns tillräckligt med energi och att energicirkulationen är i balans är en förutsättning för hälsa på alla plan. Precis allt i kroppen behöver energi för att fungera, från matsmältning, muskelrörelser, nervimpulser, ner till minsta lilla process i celler och atomer.

Om ett organ eller ett område i kroppen inte får tillräckligt med energi försämras funktionen. Exempelvis spänningar, långvarig stress och andra typer av påfrestningar orsakar stagnationer och obalanser i energistrukturerna som ger energiförändringar och energibrist, och på sikt fysiska och känslomässiga symtom.
Energibrist i cellerna är den bakomliggande orsaken till alla typer av ohälsa.

Med energiterapi förbättrar vi cirkulationen, löser upp stagnationer, återställer balansen i energisystemen, höjer energinivån och skapar på så sätt goda förutsättningar för kroppens egna läkningsprocesser.

I kroppen pågår hela tiden en anpassning till inre och yttre förändringar för att upprätthålla balansen i de olika energisystemen, liksom i kroppens biokemi, hormon- och nervsystem och kroppen som helhet. Denna anpassning kallas för adaptationsförmåga. Adaptationsförmågan kan mätas i hälsoanalysen och är en viktig indikation på hälsostatus och energinivå.

Prenumerera på nyhetsbrevet
Jag godkänner att mina uppgifter lagras för prenumeration på nyhetsbrev. Läs om Hälsofocus personuppgiftspolicy i menyn under Om.
Hitta hit
Produkter från