ME/CFS och inflammationsmyten

Många sjukdomar/diagnoser kallas autoimmuna och inflammatoriska. Man vet inte exakt vad som orsakar dem men teorierna säger att det är inflammationer som orsakar symtomen och att immunförsvaret angriper kroppens egna celler.
Eftersom det inte finns några specifika mediciner så säger man att det inte finns någon bot. Ett synsätt som inte gynnar folkhälsan.

Inflammationer uppstår inte utan anledning. Det är inte inflammationen i sig som är problemet, utan vad som orsakar den.
Vi behöver fokusera på orsakerna, och förändra synsättet att det är något fel i hur kroppen fungerar och att det måste korrigeras med mediciner.
Det är ett fundamentalt misstag att avfärda betydelsen av kost, tillsatser, miljögifter, stress etc.

I denna föreläsning tas ME/CFS (myalgisk encefalomyelit/kroniskt trötthetssyndrom) upp som exempel på tillstånd som har inflammation och autoimmunitet som trolig orsak men berör även andra diagnoser som t ex fibromyalgi och sköldkörtelsjukdomar.

Vilka orsaker finns det till olika inflammatoriska tillstånd i kroppen och till de symtom som påverkar så många människors liv idag?
Varför är ohälsotalet så stort och vad kan vi göra åt det?

Tid: Inget datum bokat för närvarande.
Plats: Hälsofocus, Fiskaregatan 46, Kalmar
Kostnad: 150 kr
Anmäl dig till mail@halsofocus.se eller tel. 070-233 82 14.

Välkommen!

Prenumerera på nyhetsbrevet
Jag godkänner att mina uppgifter lagras för prenumeration på nyhetsbrev. Läs om Hälsofocus personuppgiftspolicy i menyn under Om.
Hitta hit
Produkter från